Aktualni razpisi Ustvarjalna Evropa

CED, 7. oktober 2022 ― Preverite aktualne razpise programa Ustvarjalna Evropa. Besedila razpisov so dostopna na portalu Funding & tender opportunities. Na obzorju že razpisi Ustvarjalna Evropa (KULTURA / MEDIA / Medsektorski sklop) za leto 2023. Objavljeni tudi prvi razpisi za individualno mobilnost.

Portal F&TP – vstopna točka za financiranje in razpise EU

CED, 7. oktober 2022 ― Funding and Tenders Portal (F&TP) je enotna vstopna točka za prijavitelje na razpise EU, izvajalce podprtih projektov in evalvatorje razpisov oz. programov financiranja, vključno z Ustvarjalno Evropo, ki jih upravlja Evropska komisija in drugi organi EU. Omogoča elektronsko upravljanje programov, izvajanje razpisov in interakcijo z institucijami EU. Prav tam lahko poiščete ustrezen razpis in projektne partnerje, za sodelovanje na razpisih pa morate ustvariti račun EU Login in se registrirati.

Ministrici dr. Dominika Švarc Pipan in dr. Asta Vrečko o vladavini prava z evropskimi poslanci

Ministrstvo za kulturo, 7. oktober 2022 ― Ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan in ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko sta se preko video povezave pogovarjali s poslanci Evropskega parlamenta – člani Skupine za spremljanje demokracije, vladavine prava in temeljnih pravic, ki jo vodi evropska poslanka Sophie in' t Veld. Omenjena skupina poslancev, ki deluje v sklopu parlamentarnega odbora Evropskega parlamenta za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve (LIBE), namreč že več let podrobno spremlja tudi razmere v Sloveniji, zlasti na področju medijev in svobode izražanja.
še novic